Mūsdienās paciņas ar uzrakstu vaniļas cukurs ir atrodamas gandrīz jebkurā virtuvē. Taču, ko īstenībā satur šīs paciņas? Kādiem ēdieniem ir piemērots saldā cukura un vaniļas maisījums? Mēs atbildēsim uz šiem jautājumiem un dalīsimies ar recepti vaniļas cukura pagatavošanai mājas apstākļos, bet tiem, kam patīk eksperimentēt, pastāstīsim kā pagatavot vaniļas sāli mājas apstākļos.
Ja par vaniļas cukuru runā kafejnīcā, tad tiek domāts cukura un smalki samaltu vaniļas pākšu un/vai vaniļas ekstrakta maisījums.
Ņemiet vērā: vaniļas cukurs nav tas pats kas vanilīna cukurs. Noklikšķiniet šeit, lai uzzinātu par atšķirībām starp vaniļu un vanilīnu.
Burbonas vaniļas cukuru var saukt par “Burbonas vaniļas cukuru” tikai tad, ja tas ir gatavots no vaniļas, kas ir audzēta Burbonas salās – Madagaskarā, Komoru salās, Reinjonā, Seišelu salās vai Mauritānijā. Pārsvarā vaniļas cukuru izmanto dažādos ceptos un saldos ēdienos. Parasti kēksi un deserti tiek bieži papildināti ar vaniļas cukuru. Arī mitrajās kūkās vaniļas cukurs tiek izmantots, lai piešķirtu putukrējumam īpašu garšu.
Vaniļas aromāts un garša reibina piparkūku gardēžus, jo tajās bagātīgi izmanto vaniļas cukuru Ziemassvētku gardumu pagatavošanai. Vaniļas pusmēneši jeb tradicionālie vācu Vanillekipferl cepumi ir lielisks piemērs vaniļas cukura izmantošanai. Vaniļas cukuru ir iespējams izmantot arī citos konditorejas izstrādājumos pēc jūsu ieskatiem.
Dr. Oetker klāstā ir divi šīs kategorijas produkti: klasiskais Burbonas vaniļas cukurs un dabiskais Burbonas vaniļas cukurs ar neapstrādātu cukurniedru cukuru. Atklājiet to, kas garšo jums!
Parastākais vaniļas cukura aizstājējs ir vanilīna cukurs. Divas vaniļas cukura paciņas ir pielīdzināmas vienai vanilīna cukura paciņai, jo tam ir daudz spēcīgāka garša. Ja vēlaties izmantot dabisku vaniļas produktu, mēs iesakām iegādāties vaniļas pākstis. Sēklas no vaniļas pākstīm var izņemt ar pāris vienkāršam kustībām, un pēc tam pākstis var izmantot cukura pagatavošanai mājas apstākļos. Recepti atradīsiet zemāk.
Šeit atradīsiet visu vaniļas produktu pārskatu.
Vaniļas cukuru ir iespējams iegādāties jebkurā lielveikalā. Parasti tas tiek pārdots paciņās (svars 8 grami) iepakojumos ar 3, 5 vai 10 paciņām. Vaniļas cukurs ir jāuzglabā sausā vietā pie istabas temperatūras. Vaniļas cukuru ir iespējams iegādāties veikalā vai pasūtīt internetā.
Vaniļas cukura pagatavošanai mājās ir nepieciešamas tikai vaniļas pākstis un baltais cukurs. Video parādīsim jums, kā pagatavot vaniļas cukuru mājās.
Sastāvdaļas 200 gramu vaniļas cukura pagatavošanai:
Metode:
1 Sagrieziet vaniļas pākstis gareniski un izņemiet sēklas.
2 Bļodā rūpīgi sajauciet vaniļas sēklas ar cukuru. Pēc tam ieberiet maisījumu un vaniļas pākstis aizveramā burkā. Lai izbaudītu pilnu vaniļas garšu, atstājiet burku vēsā un tumšā vietā vismaz uz nedēļu.
Mūsu slepenais padoms:
Kad vaniļas cukurs beigsies, vienkārši piepildiet burku ar svaigu cukuru un atstājiet to uz nedēļu. Jūs varat atkārtot šo darbību līdz brīdim, kad melnās pākstis kļūs pelēkas.
Uzziniet vaniļas vēsturi.