Pusi ābolus sagrieziet kubiņos, ievietojiet bļodā, pievienojiet rumu, citronu sulu, brūno cukuru un samaisiet.
Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu, samaisa, saputo olas ar vaniļas cukuru vai vaniļas aromātu labi iemaisa mīklā. Tad mīklai pievienojiet sagrieztos ābolus. Ielejiet mīklu pannā ar 23 cm diametra, kas izklāta ar cepamo papīru.
Atlikušos ābolus sagrieziet plānās šķēlēs, iemērciet katru šķēlīti atlikušajā ruma, cukura un citronu sulas sīrupā un klājiet uz mīklas virsas. Cep cepeškrāsnī 160-180 ° C apmēram 1h – 1h 15min. Ja kūkas virsma pārāk ātri brūnējas, pārklājiet to ar foliju. Izceptu un atdzesētu pīrāgu apkaisa ar pūdercukuru.
Mērcei, labi samaisiet Dr. Oetker vaniļas mērces iepakojuma saturu ar pienu. Negatavojiet mērci iepriekš - to pagatavo tieši pirms pasniegšanas!
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas