Lielā bļodā sajauciet miltus, cukuru, sāli, pievienojiet sviestu, vaniļas pastu un visu samaisiet līdz viendabīgai masai.
Tad iemaiset olu dzeltenumus, pēc tam mīklu vienmērīgi izklājiet uz 23x23 cm lielas cepamformas, kas izklāta ar cepampapīru.
Viegli piespiediet mīklu ar plaukstu vai karoti, lai noņemtu gaisu. Ievietojiet 180 ° C krāsnī un cepiet apmēram 25 minūtes. Pēc tam izņemiet no krāsns.
Pildījumam atstājiet dažus rabarbera kātus, pārējos sasmalciniet un ieliecietiet mazā katliņā, pievienojot 200 g cukura un 1-2 ēdamkarotes ūdens.
Karsējiet uz mazas uguns, līdz katlā parādās vairāk šķidruma. Tad palieliniet karsēšanas temperatūru līdz vidējai un 10-15 minūtes pavāriet līdz rabarberi paliek mīksti. Noņemiet katliņu ar rabarberiem no plīts, lai atdziest.
Tad pievienojiet olas, atlikušo cukuru, citrona sulu, miltus, apelsīna miziņu, vaniļas pastu un sāli un visu samaisiet līdz viendabīgai masai (masas biezums atgādinās skābā krējuma biezumu).
Pagatavoto masu lej uz cepamformas pa virsu iepriekš pagatavotai mīklai. Tad, kūkas virsū liek atlikušos rabarberu kātus, kas sagriezti sloksnēs. Cep 180 ° C krāsnī apmēram 30-35 minūtes. Izcepto kūku pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas