Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ᵒC. Sagatavo un izklāj ar cepamo papīru 22 cm diametra cepamo
formu.
Sagatavo kūkas mīklu. Bļodā liek izkausētu, nedaudz atdzesētu sviestu, pievieno miltus, cepamo
pulveri, saberztas mandeļu skaidiņas, pievieno krējumu. Labi samaisiet un mīciet mīklu.
Sadaliet mīklu divās daļās - 1/3 un 2/3 no mīklas. Mazāko ietin pārtikas plēvē un ievieto saldētavā, kamēr gatavo kūku.
Ar cepamo papīru izklāta cepamā trauka dibenu un malas pārklāj ar lielāko mīklas daļu. Pa virsu
mīklai kārto labi nogatavojušos persiku, kas sagriezts šķēlītēs.
Sagatavo pildījumu. Biezpienu, cukuru, olas, skābo krējumu un vaniļas pudiņa pulveri (ne gatavu
pudiņu!) sakuļ viendabīgā masā. Lai kūka būtu visgaršīgākā, biezpiena krēmam jābūt pilnīgi gludai, krēmveidīgai konsistencei.
Biezpiena krēmu lej cepama traukā, virsū persiku šķēlītēm. Izklājiet un izlīdziniet virsmu tā, lai
biezpiena kārta būtu vienmērīga cepamajā traukā.
Otru mīklas daļu izņem no saldētavas un sarīvē ar rupju rīvi. Uzklājiet tortes virs kūkas.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes. Dažas minūtes atdzesē karstajā cepeškrāsnī, pēc tam izņem un atdzesē uz režģa. Pēc atdzesēšanas sagriež gabaliņos un pasniedz.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas