Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ᵒC. Sagatavo cepešpannu un kēksiņu formiņu ieliktņus.
Bļodā sakuļ izkausētu atdzesētu kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, olas, kokosriekstu pienu un rīvētu citrona miziņu. Pievieno speltas miltus, cepamo pulveri, sāli, spāņu salvijas sēklas. Maisa, līdz nepaliek sausi milti.
Vieglām kustībām iemaisa mellenes.
Sagatavoto mīklu sadaliet kēksiņu cepšanas veidnēs, piepildot ¾ no to tilpuma.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15-20 minūtes, līdz kēksiņi skaisti paceļas un to virsma kļūst zeltaina. Vai kūciņas ir izcepušās, pārbaudiet ar koka irbulīti – iedurot un izvelkot to no kēksiņa, tam jābūt tīram. Izņemiet kēksus no pannas un nolieciet uz restēm, lai tie atdziest.
Izceptās kūciņas dažas minūtes atdzesē cepam traukā, tad izņem ārā, pārliek uz restēm, lai pilnībā atdziest.
Pagatavo sviesta krēmu. Bļodā liek mīkstu istabas temperatūras sviestu (neizkausētu!). Sakuļ ar
elektrisko mikseri apmēram 5 minūtes, līdz sviests ir gaišā krāsā un tam ir krēmveidīga tekstūra. Pievieno pusi pūdercukura un puto vēl 2-3 minūtes. Pievieno atlikušo pūdercukuru un puto vēl 2-3 minūtes
Pievieno vaniļas ekstraktu, pievieno sāli. Lēnām putojot ar elektrisko mikseri, ielej 3 ēdamkarotes
kokosriekstu piena. Sakuļ vēl 3-5 minūtes. Ja krēms ir pārāk biezs, pievienojiet vēl vienu tējkaroti
kokosriekstu piena un vēlreiz labi sakuliet.
Garnē kēksus. Sagatavo konditorejas maisiņu ar zvaigznītes galu. Uzvelciet vertikālas līnijas
konditorejas maisiņa iekšpusē ar zilu pārtikas krāsvielu. Sagatavoto krēmu liek maisiņā un izspiež uz kēksiņu augšdaļas, veidojot cepurītes.
Kēksiņus pārkaisa ar cukura rotājumiem, dekorē ar mellenēm, ievieto dekoriņus vai karodziņus koka kātiņā.
Recepti sagatavoja un fotografēja mūsu zīmola vēstniece Asta Černē, www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kēksi
Kēksi