Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C. Sagatavo cepešpannu un kēksiņu formiņu ieliktņus (atradīsi tos
kēksiņu iepakojumā).
Miltu maisījumu ar šokolādes gabaliņiem liec bļodā, iecilā olas, pievieno kokosriekstu pienu un
kokosriekstu eļļu. Sakuļ līdz viendabīgai un gludai masai. Pievieno rīvēto citrona miziņu un samaisa.
Sagatavoto mīklu sadaliet kēksiņu cepšanas veidnēs, piepildot ¾ no to tilpuma.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 17-20 minūtes. Vai kūciņas ir izcepušās, pārbaudiet ar koka irbulīti –
iedurot un izvelkot to no kēksiņa, tam jābūt tīram. Izņemiet kēksus no pannas un nolieciet uz restēm, lai tie atdziest.
Kamēr kūciņas atdziest, pagatavojiet krēmu. Ar elektrisko mikseri saputo Maskarponi ar pūdercukuru līdz gludai, viendabīgai masai. Turpinot putot, lēnām pievieno saldo krējumu un puto, līdz iegūst stingru krēmu. Lēnām iemaisa citronu sulu.
Sagatavoto krēmu liek konditorejas maisiņā un ar zvaigžņveidīgo uzgali un izspiež uz kēksiņu
augšdaļas, veidojot cepurītes. Apkaisa ar sasmalcinātu šokolādi nelielā daudzumā, izrotājiet ar citrona šķēlītēm un gatavs pasniegšanai.
Recepti sagatavoja un fotografēja mūsu zīmola vēstniece Asta Černē, www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kēksi
Kēksi
Kēksi