Sildiet pienu, līdz tas ir silts, bet ne karsts. Pievieno sauso raugu un ēdamkaroti cukuru. Maisa ar putojamo slotiņu, līdz izšķīst cukurs un raugs. Bļodu pārklāj ar tīru dvieli un ļauj nostāvēties siltā vietā apmēram 10-15 minūtes, līdz aktivizējas raugs (virsmai jāputo).
Lielā bļodā sajauciet miltus, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.
Rauga maisījumu lej bļodā un iecilā istabas temperatūras olu. Pievienojiet ķirbju biezeni un pievienojiet izkausētu sviestu. Samaisa un mīcat mīkstu, elastīgu mīklu. Ja jums šķiet, ka mīkla ir pārāk šķidra, pievienojiet nedaudz vairāk miltu. Mīcat apmēram 8-10 minūtes, līdz mīkla ir gluda, mīksta un viedabīga. No izmīcītās mīklas veido bumbiņu.
Ieeļļojiet lielu bļodu ar eļļu. Ievietojiet tajā mīklas bumbu un vairākas reizes apgrieziet to, lai visa tās virsma būtu pārklāta ar eļļu.
Pārklājiet bļodu ar tīru dvieli un ļaujiet tai nostāvēties siltā vietā apmēram stundu, līdz mīkla ir dubultojusies.
Bļodā samaisa izkausētu sviestu, brūno cukuru un maltu kanēli līdz viendabīgai masai.
Kad mīkla ir uzrūgusi, pārnes to uz gludas un tīras, ar miltiem apkaisītas virsmas. Pāris reizes mīcat un mīklu izrullē apmēram 35x45 cm lielā mīklas taisnstūrī. Vienmērīgi izklājiet pildījumu.
Sākot ar garo malu, mīklas taisnstūri izrullē rullī. Ar ļoti asu nazi sagriež rullīti apmēram 5-6 cm biezās šķēlēs. Jums vajadzētu iegūt apmēram 8 maizītes. Pēc katras apgriešanas uz sāniem liec maizītes 22 cm diametra cepamajā formā, kas izklāta ar cepampapīru.
Cepamtrauku pārklāj ar tīru dvieli un turi siltā vietā apmēram 30 minūtes, līdz mīkla paceļas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30-35 minūtes, līdz virsma ir skaisti brūna un maizītes izcepušās. Ja maizītes sāk brūnēt pārāk ātri, pārklājiet ar foliju un turpiniet cept, noņemot foliju pirms cepšanas beigām.
Pēc bulciņu izcepšanās izslēdz cepeškrāsni un ļauj bulciņām nostāvēties cepamajā traukā apmēram 10 minūtes.
Uzmanīgi izņem maizītes no cepam trauka un pārliek uz šķīvja. Nedaudz atdzesējiet.
Kamēr smalkmaizītes atdziest, bļodā viegli sakuļ istabas temperatūras sviestu. Pievienojiet visas pārējās glazūrai paredzētās sastāvdaļas un sakuliet līdz viendabīgai masai. Nepārkuliet.
Maizīšu virsmu pārklāj ar sagatavoto glazūru. Pasniedziet.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kēksi
Kēksi
Kēksi