Magoņu sēklas ber bļodā un pārlej ar karstu ūdeni, tās pilnībā nosedzot, un ļauj uzbriest, līdz tās būs vajadzīgas, lai iemaisītu mīklā.
Bļodā sajauc cukuru, raugu, sāli ar divām ēdamkarotēm miltu. Visu samaisa, pārlej istabas temperatūras pienu un eļļu un maisa, līdz cukurs izšķīst. Tad pievieno miltus, pievieno notecinātas magoņu sēklas un visu samaisa viendabīgā masā.
Bļodu pārklāj ar virtuves dvieli un ļauj mīklai siltā vietā uzrūgt 3-4 stundas vai līdz mīkla ir dubultojusies. Ja telpa ir vēsa, mīkla var celties lēnāk. Tad var, piemēram, vakarā sajaukt mīklu un no rīta cept cepumus. Lai mīkla neizžūtu, samitriniet dvieli, ar kuru pārklāsiet bļodu.
Uz miltiem apkaisīta galda ar plaukstu palīdzību no mīklas izveido mīklas virves mazā pirkstiņa resnumā, sagriež 1,5 cm lielos gabaliņos un liek ar cepamo papīru izklātā cepešpannā.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200°C apmēram 12 minūtes.
Līdzīgas receptes
Cepumi
Cepumi
Cepumi