Katliņā uzkarsē medu un sviestu, iemaisa sāli, krustnagliņas, kanēli un
pūdercukuru. Uzkarsē šo maisījumu un ielej bļodā. Maisījumu nedaudz atdzesē
un pa vienai iemaisa olas.
Sajauc sodu ar etiķi un iemaisa medus un olu maisījumā. Pievienojiet miltus un
samīcat mīklu. Mīklu sadaliet 8 vienādās bumbiņās un visas izrullējiet uz
miltiem apkaisīta galda 0,3-0,5 cm biezumā. Cep 180 °C cepeškrāsnī apmēram
10 min. vai līdz tās brūnas.
Izceptās mīklas kārtas atdzesē, liek virsū šķīvi, kā šablonu un ar nazi nogriež
malas, lai būtu vienāda izmēra mīklas kārtas. Atgriezumus sadrupina.
Pildījumam želatīnu izšķīdina karstā ūdenī.
Lielā bļodā saputo saldo krējumu un cukuru līdz stingrām putām, iemaisa
vaniļu, skābo krējumu un citrona sulu.
Uz šķīvja liek vienu mīklas kārtu, uzsmērē 3-4 ēdamkarotes krēma, ko pārklāj
ar nākamo mīklas kārtu, arī to pārziež ar krēmu. Atkārtojiet to arī ar pārējām
mīklas kārtām. Līdz visbeidzot arī kūkas malas iesmērē ar krēmu. Kūkas
augšpusi un sānus pārklāj ar drumstalām. Kūku liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
Un tas arī viss!
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas