Ābolus sagriež 1-1,5 cm biezās šķēlēs. Izņemiet dīgļlapas ar īpašu instrumentu vai izmanto pudeles korķi, piemēram, no eļļas pudeles. (Ērtāk būs mīklu izvērt cauri lielāka diametra spraugai.)
Mīklu atkausē un sagriež 1-1,5 cm platās strēmelēs. Nedaudz pavelciet, lai strēmelītes būtu garākas, aptiniet ar tām ābolu šķēles un lieciet uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Mīklā ietīto šķēlīšu augšpusi un malas apsmērē ar sakultu olu.
Izmantojot Dr. Oetker dzirnaviņas, sasmalciniet vaniļas pākstis virs katras cepšanai gatavās šķēles un pārklājiet tās ar mandeļu skaidiņām.
Cep 180-200 °C cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes vai līdz mīkla uzpūšas un kļūst brūna.
Izceptos pīrāgus pārklāj ar pūdercukuru un lai labi garšo! Pīrāgi ir garšīgi gan silti, gan auksti.
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti