Mīklai bļodā ieber 200 g miltu. Izkausēto sviestu, ūdeni un sāli sajauc, pārlej ar miltiem un samīca. Veidojiet mīklu rullī.
Rabarberus sagriež 0,5-1 cm gabaliņos, liek bļodā, pievieno karstā ūdenī izmērcētām rozīnes un cukuru, visu labi samaisa.
Lai izrullētu mīklu, pārkaisa cepamo papīru ar atlikušajiem miltiem un izrullē apmēram 30x40 cm lielu loksni. Apsmērējiet to ar kausētu sviestu (rezervējiet karoti sviesta sarullētās štrūdeles pārklāšanai), pārklājiet ar mandelēm un rīvmaizi un vienmērīgi sadaliet rabarberus un rozīnes.
Štrūdeles malas uzloka uz vidu apmēram 3 cm. Pēc tam, izmantojot rokas vai paceļot papīra malu, prom no sevis, ritiniet štrūdeli no vienas malas uz otru. Štrūdeli ar “vīli” uz leju liek cepešpannā, apsmērē ar sviestu un cep cepeškrāsnī 180 °C apmēram 1 stundu.
Mērcei visas sastāvdaļas labi samaisa un ļauj uzbriest, līdz vajadzīgajai konsistencei. Visus pagatavošanas noraidāmus atradīsiet uz iepakojuma.
Izcepto štrūdeli sagriež gabaliņos un pasniedz ar vaniļas mērci.
Līdzīgas receptes
Maize
Maize
Maize