Siltā pienā izšķīdina raugu, vaniļas cukuru, cukuru. Pievienojiet sāli, eļļu, miltus, izkausētu sviestu un sakultu olu un labi samaisiet. Mīciet mīklu, pārklājiet to ar audumu un atstājiet siltumā, lai tā paceltos – tās izmērs dubultotos. Pēc tam atkal mīciet mīklu, līdz tā kļūst gluda
Bulciņu mīklai pievienojiet rozīnes un veidojiet mīklas bumbiņas. Tās liek cepam pannā. Lieciet mīklas bumbiņas aplī, atstājot maz vietas, tā, lai cepšanas laikā tā saspiestos, lai iegūtu vienu maizītes klaipu. Vai arī ievērojiet lielākas atstarpes lai iegūtu vairākas bulciņas. Pārklāj bulciņas ar saputotu olas dzeltenumu un atstāj vēl 15-20 min. pacelties. Tad liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 ° C un cep apmēram 25 minūtes, līdz maizītes sāk brūnēt. Izceptas un atdzesētas maizītes izrotā ar cukura glazūru un glazūras zīmuļiem.
Pīrāgam Saulīte pusi mīklas izrullē uz, ar miltiem nokaisīta, cepamā papīra, apļa formā, pārklāj ar sagatavotu un atdzesētu pudiņu, visas pagatavošanas instrukcijas atradīsiet uz pudiņa iepakojuma. Virsū klāj izrullētu otru mīklas daļu, apļa formā. Vidū liek šablonu mazākam aplim un ar nazi iegriež, lai veidotos skaisti stari. Paņemiet divus "starus", vijiet tos kopā un saspiediet to galus cieši kopā. Veidojiet “sauli” ko apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un apkaisa ar magoņu sēklām, atstājiet vēl 15-20 min. pacelties. Tad liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 ° C un cep apmēram 25 minūtes, līdz maizīte sāk brūnēt.
Noderīgs padoms
Maizītes var pildīt ar saldinātu biezpiena pildījumu vai ievārījumu.
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti