Bļoda, panna, trauku dvielis, ar cepamo papīru izklāta cepešpanna, mīklas birste
Lai pagatavotu mīklu, olu dzeltenumu atdaliet no olu baltuma. Sildiet pienu pannā līdz remdenai temperatūrai. Sajauc kopā raugu ar miltiem, pienu, cukuru, olu dzeltenumu, sviestu un sāli līdz mīkla kļūst elastīga, līdz virsma ir gluda un vairs nav lipīga. Ielieciet mīklu tīrā bļodā, pārklājiet ar trauku dvieli un ļaujiet apmēram stundu pacelties apm. 30-35 ° C, līdz tās izmērs ir dubultojies.
Vēlreiz mīciet mīklu un formējiet apaļā klaipā. Uzkarsē cepeškrāsni (augšējai un apakšējais režīms: 180 ° C, ar ventilatora palīdzību: 155 ° C). Novietojiet maizi uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un ar nazi to apzīmējiet ar apm. 5 mm dziļu krustiņu. Sakuļ olu baltumu, apsmērē klaipiņu un cep apm. 30 minūtes.
Līdzīgas receptes
Cepumi
Cepumi
Cepumi