Lielā bļodā sajauc izsijātus miltus ar cukuru un sāli, vidū izveido bedri.
Bedrē ielej pienu, iemaisa raugu un nedaudz miltu, liek siltumā, lai raugs sāk darboties. Kad tajā parādās burbulīši, pievieno sviestu un olas, sajauc mīklā.
Mīklu izmīca gludu, pārklāj ar dvielīti, siltā vietā uzraudzē.
Pildījumam sablendētos žāvētos augļos iemaisa kanēļa cukuru.
Uzrūgušu mīklu izrullē apmēram 50 x 30 cm taisnstūrī. Pārklāj ar pildījumu, visapkārt atstājot nelielu brīvu maliņu.
Sākot no vienas garās malas, mīklu sarullē, aizloka galus un ruleti pastiepj nedaudz tievāku un garāku. Liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra un saritina spirālē. Pārsedz, uz pusstundu noliek piebriest.
Tad pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa krāsainās cukura lodītes. Cep krāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes.
Lai labi garšo!
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas