Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
Tvaicējiet ķirbi, sasmalciniet to biezenī un atstājiet atdzist.
Lielā bļodā saputo maskarponi ar cukuru, sāli, olām, miltiem un vaniļu.
Ķirbja mīkstumu vāra tvaikos 20 minūtes, tad samīca un iemaisa maskarpones masā, kad tā
atdzisusi.
Šo masu lej ar cepampapīru izklātā 23 cm diametra veidnē, liek formiņā un piepilda ar karstu
ūdeni līdz pusei no kūkas formas sieniņu augstuma. Formu liek cepeškrāsnī un cep 10
minūtes. Pēc tam samaziniet siltumu līdz 100 °C un cepiet apmēram 2 stundas. Kūkas augšdaļa cepoties vairāk vai mazāk saplaisās, nebaidieties, tā gadās.
Kūka ir gatava, kad, pārvietojot veidni, tā ir stingra.
Izcepto siera kūku atstāj atdzist formā, tad liec ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai sacietē.
Pirms pasniegšanas pārkaisiet kūku ar pūdercukuru.
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas