Vispirms izkausē šokolādi. Sviestu, kakao un šokolādes gabaliņus liek nelielā katliņā un karsē vidēji augstā temperatūrā, līdz šokolāde un sviests izkūst. Noņem no uguns un ļauj nedaudz atdzist. Sakuļ olas un cukuru ar elektrisko mikseri dažas minūtes, līdz tās kļūst gaišas un gaisīgas. Iemaisa vaniļas ekstraktu. Pievieno atdzesēto izkausēto šokolādi un vēlreiz sakuļ. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli. Maisa, līdz nepaliek sausi milti. Pievienojiet ķiršus. Maisiet, lai tie vienmērīgi sadalītos mīklā. Lej ar cepamo papīru izklātā 20x20 cm cepamajā formā, izlīdzina virsmu un cep līdz 160 ᵒC iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (augšējā
un apakšējā karsēšana, ar ventilatoru) apmēram 30-40 minūtes. Pārbaudiet, vai tas ir kārtīgi izcepts, ar koka irbulīti – ieduriet to centrā. Izvilktajam kociņam jāpārklājas ar nelieliem mitras mīklas gabaliņiem. Negaidiet, līdz kociņš būs sauss un tīrs, jo tas nozīmē, ka kūka būs sausa un ir pārgatavojusies! Ļaujiet šokolādei atdzist cepamajā traukā apmēram stundu, pēc tam uzmanīgi pārvietojiet to uz režģa un pilnībā atdzesējiet. Kamēr šokolāde atdziest, pagatavo šokolādes mērci – Ganašs (Ganache). Sadaliet šokolādi gabaliņos un ievietojiet bļodā. Mazā katliņā uzkarsē krējumu, līdz tas gandrīz uzvārās (pie malām sāks celties pirmie burbuļi). Ielejiet karsto krējumu bļodā ar šokolādi un ļaujiet tam nostāvēties 10 minūtes (nemaisiet!). Pēc 10 minūtēm maisa ar putojamo slotiņu, līdz iegūst viendabīgu šokolādes mērci. Iemaisa sviestu, līdz tas izkusis. Ganašs sabiezēs, kad tas atdzisīs. Pārklājiet atdzesētu šokolādes kūku ar atdzesēto Ganašs mērci. Sagriež gabaliņos un dekorē ar Dr. Oetker ar sirds formas cukura rotājumiem
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kēksi
Kēksi