Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 ᵒC
Pagatavo kēksiņus. Olas, saldo krējumu, pienu, eļļu, šķīstošo kafiju un vaniļas cukuru sakuļ ar elektrisko mikseri līdz gaišai, viendabīgai masai.
Pievienojiet miltus, cepamo pulveri, cukuru, kakao un sāli. Viegli samaisiet ar karoti, līdz nepaliek sausi milti. Iemaisa sasmalcinātu tumšo šokolādi.
Sagatavoto mīklu sadaliet kēksu cepšanas veidnēs, atstājot apmēram 0,5 cm līdz augšai
Cep līdz 220 ᵒC sakarsētā cepeškrāsnī 5 minūtes, tad samazini temperatūru līdz 180 ᵒC un cep vēl 15-17 minūtes. Vai kūciņas jau ir izceptas, pārbaudiet ar koka irbulīti – iedurot un izvelkot no kūkas vidus, tam vajadzētu iznākt tīram. Pārvietojiet kūciņas uz restēm, lai tās atdziest.
Pagatavo krēmu. Mascarpone un pūdercukuru sakuļ ar elektrisko mikseri, līdz tie ir labi sajaukti. Turpinot lēnām kult, pakāpeniski ielej krējumu. Putošanas ātruma palielina un kuļ, līdz iegūst biezu krēmu. Nepārkuliet. Iemaisa šokolādes cepumu gabaliņus, kas sasmalcināti līdz smalkām drupačām.
Sagatavoto krēmu liek konditorejas maisiņā ar zvaigžņveida galu. Atdzisušās kūciņas dekorē ar krēma cepurītēm, uz pusēm pārgrieztiem šokolādes cepumiem (spārniņiem) un dekoratīvajām acīm.
Kā mājās izgatavot dekoratīvās acis? Ļoti vienkārši! Viss, kas Jums nepieciešams, ir olu baltums un pūdercukurs. Olas baltumu (vai tā daļu, jo nevajag daudz olu) sakuļ ar dakšiņu. Kad baltumi saputo, pa dažām karotēm pievieno pūdercukuru un turpina putot. Kad masa kļūst pietiekami stingra un stīva, lai noturētu savu formu, pietiks pievienot pūdercukuru. Pārlejiet maisījumu maisiņā ar nelielu apaļu galu un uzspiediet punktus uz cepamā papīra. Izmantojiet slapjus pirkstus, lai izlīdzinātu izciļņus. Iespiediet tumšus izkausētas melnās šokolādes punktiņus pēc vēlmēm un atstājiet stundu, līdz tas sastingst. Sastingušās acis viegli varēs noplēst no cepampapīra un varēsiet ar tām izrotāt Helovīna gardumus!
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kēksi
Kēksi