Šķīstošo kafiju pārlej ar karstu ūdeni, maisa, līdz kafija izšķīst. Pilnībā atdzesē un sadala divās vienādās daļās.
Sajauc saldināto iebiezināto pienu ar vienu daļu atdzesētās kafijas, vaniļas ekstraktu un sāli.
Lielā bļodā saputo krējumu ar elektrisko mikseri, līdz veidojas stingras putas. Iemaisa iebiezinātā piena, kafijas, vaniļas un sāls maisījumu. Maisa, līdz iegūst pilnīgi viendabīgu masu.
Pusi no sagatavotās saldējuma masas lej traukā (piemēram, 25x12 cm kūku cepšana pannā no metāla). Virsū uzber sasmalcinātus biskvīta cepumus "dāmu pirkstiņi”, kas uz dažām sekundēm iemērkti melnā kafijā. Virsū lej atlikušo saldējuma maisījumu.
Liek saldētavā un saldē 6 stundas. Pirms pasniegšanas izņem, liek ledusskapī un patur 10 minūtes.
Pasniedz vafeļu konusiņos, pārkaisa ar karameļu vai šokolādes mērci.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.saulėtavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti