Bļodā ielej siltu ūdeni, ieber raugu un vienu ēdamkaroti cukura.
Maisa, līdz cukurs ir izšķīdis.
Katliņā uz lēnas uguns karsē pienu, maisot pievieno sviestu, līdz sviests izkūst.
Sakuļ olas ar atlikušo cukuru un sāli un sajauc ar atdzesēto piena un sviesta maisījumu.
Ielejiet šo maisījumu bļodā ar raugu. Visu samaisa un pievieno miltus.
Mīklu labi samaisa un samīca 5-6 minūtes. Atstāj mīklu uzrūgt 2-3 stundas. istabas temperatūrā - tas uzrūgstot dubultosies.
Pēc tam ar plaukstām izveido 9 vienāda izmēra bumbiņas, liek uz cepešpannas un ļauj uzrūgt vēl 1-2 stundas.
Sakuļ dzeltenumu ar 1 ēdamkaroti ūdens. Ar šo maisījumu pārziež maizītes un cep cepeškrāsnī 200°C apmēram 20 minūtes.
Smalki sagrieziet pētersīļus un nomizotas ķiploka daiviņas un sajauciet bļodā ar eļļu un sāli.
Maisījumu pārklāj no krāsns izņēmtajam un izceptajam konditorejas izstrādājum un uzreiz jau varat to nogaršot.
Līdzīgas receptes
Maize
Maize