Pagatavo aveņu un salvijas sēklu (čia) ievārījumu. Liek ogas katlā. Karsē uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, līdz ogas sadalās un izdala sulu. Ja vēlaties, varat tos papildus sablendēt ar manuālo blenderi.
Kad ogas izvārījušās, katlu noņem no uguns. Nekavējoties iemaisa salviju, kļavu sīrupu un citronu sulu. Kārtīgi samaisa. Katlu pārklāj un atstāj atdzist. Jūs varat to uzglabāt hermētiskā burkā ledusskapī līdz pat nedēļai.
Pagatavo vaniļas baltās šokolādes uzpūteni. Sadaliet balto šokolādi gabaliņos un ievietojiet bļodā.
Mazā katliņā uz lēnas uguns karsē pusglāzi (125 ml) krējuma, līdz ap malām sāk celties pirmie burbuļi. Nokāš un lej bļodā ar šokolādi. Ļaujiet nostāvēties piecas minūtes, pēc tam samaisiet ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai konsistencei.
Atlikušo glāzi (250 ml) krējuma, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu sakuļ ar elektrisko mikseri līdz biezām putām. Pa daļām - trīs līdz četras reizes, iemaisa to atdzisušā baltās šokolādes masā.
Pasniedziet. Glāzēs vai deserta traukos, ievietojiet dažus salauztus cepuma gabalus. Virsū liek divas līdz trīs tējkarotes aveņu ievārījuma, bet pa virsu dažas svaigas ogas. Visbeidzot glāzēs kārto uzpūteni. Dekorē ar svaigām avenēm un piparmētru lapiņām.
Pirms pasniegšanas liek ledusskapī uz pāris stundām.
Recepti sagatavoja un fotografēja Asta Černē, www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti