Rīvējiet aukstu sviestu bļodā, pievienojiet miltus, cukuru, vaniļas cukuru un sāli, pievienojiet olu dzeltenumus un mīciet mīklu, izveidojiet mīklas bumbu. Izspaidiet mīklu plakanu un klājiet to cepšanas formā, kuras diametrs ir apmēram 25 cm, tā lai veidojas groziņa forma, apgrieziet groza malas ar nazi.
Nomizotus veselus bumbierus liek verdošā sulā un vāra 5 minūtes. Noņem no uguns un atdzesē. Traukā jauc sviestu istabas temperatūrā, cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Tad, pa vienai, pievieno olas, pēc tam pievieno cieti un maltas mandeles. Visu labi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Vienmērīgi klājiet pildījumu mīklas grozā.
Bumbierus griež šķēlēs un klāj uz uz mandeļu masas kā ventilatora spārnus. Cepiet 160 °C temperatūrā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Tad cepam formu pārklājiet ar foliju un cepiet apmēram vēl 25 minūtes vai tik ilgi, kamēr izcepusies. Apkaisiet atdzesēto kūku ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas