Pagatavo rīsu pudiņu. Katliņā pievienojiet apaļgraudu rīsus, cukuru un sāli. Pievieno pienu un samaisa.
Karsē uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, līdz piens vārās. Pēc tam samaziniet uguni līdz minimumam, pārklājiet katlu ar vāku un vāriet vēl 35-40 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz rīsu pudiņš sabiezē un kļūst krēmveida. Gatavošanas beigās nepārtraukti maisa, lai pudiņš neliptu pie katla dibena.
Noņemiet no karstuma, pārklājiet un ļaujiet nedaudz atdzist
Kamēr pudiņš vārās, sagatavo ābolus. Ābolus nomizo un izgriež sēklas. Sagriež mazos kubiņos. Sajauc ar cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.
Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievienojiet ābolu kubiņus un cepiet, nepārtraukti maisot, līdz tie kļūst mīksti. Gatavošanas laiks būs atkarīgs no ābolu veida.
Pasniedziet rīsu pudiņu ar ceptiem āboliem vēl siltu. To var apliet ar tējkaroti medus, papildināt ar sauju sasmalcinātu grauzdētu riekstu.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Citas
Citas
Citas