Lielā bļodā siltā pienā iemaisa cukuru, sāli, raugu un 100–150 g izsijātu miltu, pārklāj ar dvielīti, noliek siltā vietā, līdz raugs sāk darboties – maisījums kļūst pufīgs un it kā nedaudz burbuļains.
Iemaisa 150 g izkausēta sviesta un eļļu, piesijā pārējos miltus, labi izmaisa, tad mīklu izgāž uz darba virsmas un pamatīgi mīca, līdz tā kļūst gluda un viendabīga, nelīp pie rokām un virsmas.
Mīklu liek bļodā, pārklātu ar plēvi, uz dažām stundām vai līdz nākamajai dienai liek ledusskapī. Pa to laiku tā uzrūgst, palielinās apjomā un kļūst stingrāka, vieglāk veidojama.
Tad to sadala vienādos, apmēram 50 g smagos gabaliņos. Tos pa vienam saviļā un izrullē ar mīklas rulli 18–20 cm garās plāksnītēs. Pārējos gabaliņus līdz to veidošanai ieteicams turēt aukstumā.
Plāksnīti plānā kārtā pārsmērē ar sviestu un, sākot no vienas malas, saveļ standziņā. Ar asu nazi to visā garumā pārgriež, abas puses savstarpēji savij un saliec gredzenā, galus saspiežot, sastiprina, liek pannā uz ieklāta cepampapīra.
Pagatavotos mīklas gredzenus pārsmērē ar sakultu olu, pēc patikas var pārkaisīt ar zelta pērlītēm. Atstāj, līdz krāsns uzkarst līdz 210 grādiem, cep 15–20 minūtes gaiši brūnus.
Atdzesētām maizītēm vidū liek pa zemenes pusītei un ar robotu uzgali uzspiež putukrējumu, kam putojot pievienots pūdercukurs, vaniļas cukurs un saldā krējuma biezinātājs, lai putukrējums stingrāk turētos. Greznumam pārkaisa dekoriņus.
Lai labi garšo!
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti