Pārgrieziet vaniļas pāksti gareniski uz pusēm un izskrāpējiet sēklas. Sajauciet sēklas ar sviestu, cukuru un sāli. Iesijājiet miltus un labi izmīciet, tā lai izveidotos elastīga mīkla. Satiniet mīklu pārtikas plēvē un atdzesējiet ledusskapī vismaz stundu.
Uzkarsē krāsni (augšējā / apakšējā siltums: 180 ° C). Uz miltiem noklātas virsmas izrullējiet mīklu apmēram 5 mm biezumā. Izmantojot formu, izgrieziet kvadrātveida cepumus un lieciet uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepiet cepeškrāsns centrā apmēram 12 minūtes, līdz cepumi ap malām kļūst viegli zeltaini. Atstāj atdzist uz statīva.
Pa to laiku, kamēr cepas cepumi, pagatavojiet glazūru, bļodā sajauc pūdercukuru un citrona sulu. Sajauc līdz viendabīgai masai. Aptuveni 1–2 ēdamkarotes glazūras liek dekorēšanas maisiņā. Pārējo glazūru iekrāsojiet izmantojot zilo pārtikas krāsvielu. Pārklājiet cepumus ar zilo glazūru un pēc vēlēšanās izrotājiet ar gatavajiem cukura dekoriem. Nogrieziet dekorēšanas maisiņam galu, lai izveidotu nelielu caurumu (apmēram Ø 2 mm). Pēc tam uz cepumiem zīmējiet lenti, kas ir sasieta krusta formā ar lokiem.
Ja visus cepumus neēdat uzreiz, tos var uzglabāt vēsā un sausā vietā, līdz esat gatavs ēst.
Līdzīgas receptes
Cepumi
Cepumi