Sagatavo želejas kārtu. Želejas pulverim pievieno karstu ūdeni un maisa, līdz izšķīst. Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Katrā glāzē ieber pa karotei saldētu ķiršu, pārlej atdzesētu želeju. Liek ledusskapī uz apmēram pusstundu, līdz sastingst.
Pagatavo vaniļas krēmu. Katliņā ielej pienu un karsē uz vidējas uguns, līdz ap malām sāk celties pirmie burbuļi. Nokāš un ļauj nedaudz atdzist.
Sakuļ cukuru, vaniļas pastu, kukurūzas cieti, sāli un olu dzeltenumus ar elektrisko mikseri līdz viendabīgai masai. Nepārtraukti putojot olu maisījumu, lēnā strūklā ielej tajā karsto pienu. Iegūto maisījumu lej atpakaļ katlā, atkal liek uz vidējas uguns un maisot karsē dažas minūtes, līdz krēms sabiezē. Nekavējoties pievienojiet mazos kubiņos sagrieztu sviestu. Maisa, līdz tas pilnībā izšķīst.
Sagatavoto krēmu lej bļodā. Pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tā pieskaras krēma virsmai – tas neļaus krēma virsmai izžūt. Atdzesē, tad - sadala glāzēs virs sacietējušā želejas slāņa.
Salauž vai sasmalcina piparkūkas mazos gabaliņos. Kārto glāzēs virs vaniļas krēma kārtas.
Sagatavojiet ķiršus. Mazā katliņā liek saldētus ķiršus (bez kauliņiem), cukuru un kukurūzas cieti. Karsē uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, līdz ķirši izdala sulu, tad pēc pāris minūtēm tie sabiezēs. Noņem no uguns un atdzesē.
Atdzisušos ķiršu mērci klāj uz piparkūku cepumu kārtas.
Pagatavo Maskarpones krēmu. Mascarpone liek maisītāja traukā, pievieno pūdercukuru, bagātina tā garšu ar vaniļas pastu. Saputo, līdz stingrām putām. Turpina lēnām kult krēmu. Palieliniet putotāja ātrumu un putojiet, līdz iegūstat stingru krēmu, kas notur formu. Nepārputojiet.
Sagatavoto krēmu izdaliet glāzēs pa ķiršiem
Liek ledusskapī atdzesēties un notur vismaz 4 stundas vai vēlams visu nakti. Šajā laikā piparkūkas kļūs mīkstas, un visas garšas apvienosies harmoniskā veselumā.
Pirms pasniegšanas rotājiet ar piparkūkām, pārkaisiet ar pūdercukuru.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti