Flag

Vaniļa

Vaniļas pulveris
Iedvesma
Vaniļa
Vaniļas pulveris

Tie, kam garšo saldumi, nespēj pretoties vaniļas aromātam un garšai. Vaniļa ir pasaulē otrā dārgākā garšviela, ko cenas ziņā pārspēj tikai safrāns. Smalkais vaniļas pulveris ir dārgākais no vaniļas produktiem. Mēs pastāstīsim jums par to, kā izmantot vaniļas pulveri un kā jūs to varat pagatavot mājās.

Kas ir vaniļas pulveris?

Vaniļas pulveris tiek iegūts no žāvētām un samaltām vaniļas pākstīm. Tas nav tas pats, kas 

vaniļas cukurs, jo augstas kvalitātes vaniļas pulveris cukuru nesatur.

Kur izmanto vaniļas pulveri?

Ar mazu vaniļas pulvera šķipsnu var paveikt ļoti daudz. Pat mazos daudzumos maltās vaniļas pākstis var piešķirt ēdienam izteiktu vaniļas garšu.

Smalki samaltās pākstis lieliski papildina tādus ēdienus kā rīsa pudiņš un mannas putraimi. Ņemiet vērā: vaniļas pulveris neizšķīst cepšanas vai pārtikas pagatavošanas laikā.

Vaniļas pulvera aizstāšana

Recepte saka, ka nepieciešams vaniļas pulveris, bet jums tā nav? Nekādu problēmu, jo pulveri var aizstāt ar citiem vaniļas produktiem.

  • Puse vaniļas pulvera tējkarotes (aptuveni 2 g) ir pielīdzināma vaniļas sēklu daudzumam no vienas vaniļas pāksts.
  • Vaniļas ekstrakts ir populārs produkts, ar ko aizstāt vaniļas pulveri, jo ekstrakta garša ir tikpat spēcīga kā pulvera garša. Puse vaniļas pulvera tējkarotes (aptuveni 2 g) ir pielīdzināma aptuveni 2 vaniļas ekstrakta tējkarotēm.

 

Visi Dr. Oetker vaniļas produkti un to ieteicamie izmantošanas veidi ir aprakstīti mūsu rakstā.

Vaniļas pulvera pirkšana un uzglabāšana

Vaniļas pulveris ir viens no dārgākajiem vaniļas produktiem tirgū tā sastāva dēļ. Samaltās pākstis tiek pārdotas ļoti mazos daudzumos. Aizvien biežāk žāvētas pākstis tiek pārdotas mazās dzirnaviņās, kas ir paredzētas pākšu samalšanai mājās. Lai garantētu ilgstoši noturīgu garšu, vaniļas pulverim ir jāuzglabā vēsā un tumšā vietā. Ar vēsu vietu mēs nedomājam ledusskapi, bet gan istabas temperatūru (līdz 18°C), jo uzkarstot pulveris zaudē savu garšu. Virtuves skapis vai pieliekamais būs labākā vieta vaniļas pulvera uzglabāšanai.

Vaniļas pulvera pagatavošana mājās

Sastāvdaļas aptuveni 25 g vaniļas pulvera:

·         10 vaniļas pākstis

Metode:

Uzsildiet cepeškrāsni (temperatūra augšā un apakšā: 40°C, ventilators: nav ieteicams). Sagrieziet vaniļas pākstis lielos gabalos un salieciet tās uz ar cepšanai paredzēto papīru nosegtas cepšanas paplātes. Žāvējiet vaniļas pākstis cepeškrāsns vidējā plauktā aptuveni 10-12 stundas.

Pēc tam ievietojiet žāvētās vaniļas pākstis blenderī un samaliet tās līdz pulverim. Pēc tam ieberiet pulveri aizveramā burkā.

Izmantojiet tīras burkas ar uzskrūvējamiem vākiem, lai tajās glabātu mājās pagatavoto vaniļas pulveri. Vaniļas pulveri var glabāt vairākus mēnešus, ja tas tiek turēts vēsā un tumšā vietā.

 

Dodieties piedzīvojumā kopā ar mums un uzziniet visu par karaliskā vaniļas auga izcelsmi un audzēšanu.

Sekojiet Dr. Oetker