Katliņā ieber 1 ēdamkaroti pūdercukura, tad parasto cukuru, pievieno 100 ml ūdens. Tad liek uz vidējās uguns un maisot vāra, līdz viss cukurs izšķīdis. Pēc tam noņemiet katliņu no plīts un ļaujiet cukura maisījumam (sīrupam) atdzist. Metāla traukā ieber želatīnu, aplej to ar 100 ml aukstā ūdens un, maisot, karsē uz lēnas uguns, līdz želatīns pilnībā izkūst. Tad ļauj, lai želatīns nedaudz atdziest un pievieno to cukura sīrupam.
Olu baltumus sakuļ ar sāli un vanilīna cukuru līdz veidojās stingras putas. Tad pievieno klāt cukura sīrupa un želatīna maisījumu un visu sakuļ (4-5 minūtes). Pusi no iegūtās zefīru masas vienmērīgā slānī izklāj uz cepešpannas (15x20 cm).
Atlikušā zefīra masā pievieno aveņu sulu, visu samaisa un izklāj virsū baltam zefīra slānim. Aptuveni 1-2 stundas atdzesējiet ledusskapī. Tad sagrieziet gabaliņos, pēc garšas pārkaisiet ar pūdercukuru un pasniedziet.
Lai labi garšo!
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti