Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 ᵒC temperatūrai (karsē no augšas un apakšas, ar vēsu). Cepamo formu (22 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru līdz gaišai tekstūrai. Pa vienai iecilā olas. Iecilā skābo krējumu un vaniļas pastu. Iemaisa miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli.
Sagatavoto mīklu lej cepamajā formā, izlīdzina virsmu. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes. Pārbauda ar koka irbulīti - ja iedur un izvelkot no biskvīta centra, tas iznāk tīrs, biskvīts gatavs.
Biskvītu atdzesē. Nogriežam virsu, lai tā būtu vienmērīga, kā arī smuki apgriež maliņas (sanāks biskvīts ap 20 cm diametrā ar gludām malām).
Liek biskvītu uz šķīvja, apņem to ar augstu kūkas gredzenu (tā iekšpusi var izklāt ar cepamo papīru).
Biezpienu, iebiezināto pienu, jogurtu, zemenes un vaniļu liek virtuves kombainā. Blenderē līdz pilnīgi gludai un viendabīgai masai.
Ielieciet želatīnu nelielā bļodā, pārklājiet to ar ūdeni. Ļaujiet tai nostāvēties dažas minūtes, līdz tas uzbriest. Pēc tam izkausē virs tvaika vannas (nevāra!). Maisot nedaudz atdzesē, tad iemaisa jogurta biezpiena krēmā.
Sagatavoto krēmu lej uz biskvīta, virsmu izlīdzina. Liek ledusskapī un ļauj pilnībā sastingt.
Ielieciet zemenes, cukuru, citronu sulu un vaniļu virtuves kombainā. Blenderē līdz pilnīgi gludai un viendabīgai masai.
Ielieciet želatīnu nelielā bļodā, pārklājiet to ar ūdeni. Ļaujiet tai nostāvēties dažas minūtes, līdz tas uzbriest. Pēc tam izkausē virs tvaika vannas (nevāra!). Maisot nedaudz atdzesē, tad iemaisa zemeņu biezenī.
Pārlej pilnībā sastingušo jogurta kārtu. Liek ledusskapī un ļauj pilnībā sastingt arī zemeņu biezeņa kārtai.
Zemeņu želeju pagatavo saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, bet pievieno nedaudz mazāku ūdens daudzumu (500 ml vietā 400 ml).
Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad pārlej pāri atdzesētajam zemeņu biezenim. Liek ledusskapī un ļauj pilnībā sastingt.
Pagatavo želeju saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Nomazgājiet zemenes, nogrieziet kātus un pārgrieziet daļu no tām uz pusēm. Uz pusēm pārgrieztās zemenes kārto ap kūku, malās, griezto pusi uz āru. Pilda visu kūkas virsmu ar atlikušajām zemenēm.
Ielejiet nedaudz caurspīdīgās želejas - tik daudz, lai zemenes pārklātu līdz pusei. Uz brīdi ieliek ledusskapī un ļauj sastingt. Pēc tam - pārlej ar atlikušo želeju, liek ledusskapī un ļauj sastingt. Ja visu želejas masu ielej uzreiz (pietiekami, lai ogas peldētu), ogas pacelsies līdz želejas virsmai.
Kad kūka pilnībā sastingusi, noņem kūkas gredzenu, tad cepamā papīra loksni. Ja vēlaties, dekorējiet virsu ar ogām. Sagriež gabaliņos un pasniedz.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas