Želeju pagatavo dienu pirms kūkas gatavošanas. Sagatavojiet vienu želejas iepakojumu atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, 500 ml vietā izmantojiet tikai 400 ml ūdens, lai želeja būtu stiprāka. Samaisiet, ļaujiet želejas pulverim izšķīst un atstājiet, līdz tas ir pilnībā sacietējis.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 ᵒC. Sagatavo cepamo formu (diametrs 22 cm), tās apakšu izklāj ar cepamo papīru.
Bļodā sajauc auzu pārslas, kokosriekstu skaidiņas, mandeļu miltus, medu, riekstu sviestu, vaniļas cukuru un sāli. Olu baltumus nedaudz saputo, lej bļodā. Visus produktus ļoti labi samaisa. Jums vajadzētu iegūt lipīgu masu.
Sagatavoto masu liek cepamajā formā, vienmērīgi izklāj un ar plaukstām piespiež, veidojot kūkas pamatni. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes. Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
Želatīnu liek mazā bļodiņā, pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest.
Vakar pagatavoto un jau sacietējušo želeju izņem no burkas un sagriež kubiņos. Sagrieziet banānu šķēlēs. Noliek malā.
Lielā bļodā sakuļ grieķu jogurtu, kokosriekstu pienu un kļavu sīrupu. Ielejiet krējumu atsevišķā bļodā un sakuliet ar elektrisko mikseri, līdz veidojas stingras putas. Vieglām kustībām iemaisa to jogurta krēmā.
Pēc tam, kad želatīns uzbriest, izkausē to virs tvaika vannas. Nekādā gadījumā neļaujiet želatīnam uzvārīties, jo tādējādi želatīns zaudēs cietēšanas īpašības! Izšķīdušo želatīnu nedaudz atdzesē un lēnām lej istabas temperatūras krēmā.
Krēmā iemaisa želejas kubiņus un banāna šķēles.
Sagatavoto krēmu lej cepam traukā uz pilnībā atdzisušās kūkas pamatnes (trauka sieniņas no iekšpuses pirms tam aptin ar cepamā papīra strēmeli), virsmu izlīdzina un patur ledusskapī vismaz 4 stundas, vēlams visu nakti, līdz kūka pilnībā sacietē.
Izņem sastingušo kūku no cepamā trauka, noņem cepamā papīra strēmeli un pārliek uz kūkas servēšanai paredzētā trauka.
Saldo krējumu lej putotāja traukā un saputo ar elektrisko mikseri, līdz tas sāk sabiezēt. Pievieno cukuru un sakuļ, līdz veidojas stingras putas. Ievietojiet cauruļu maisiņā ar apaļu galu.
Kūku dekorē ar putukrējuma ziediem, eikalipta zariem un ziediem, zemenēm.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas