Trauku ar augstām malām (apmēram 20x27x6 cm) izklāj ar pārtikas plēvi, lai no trauka varētu viegli izņemt sastingušo želeju.
Sāciet ar pirmo želejas kārtu. Sarkano želeju (piemēram, meža ogas, zemenes, avenes u.c.) pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma, tikai 500 ml vietā ielej 400 ml karsta ūdens. Vienu glāzi (250 ml) gatavās želejas lej traukā, pārējo - vari ieliet glāzē un ēst atsevišķi. Ielieciet ledusskapī un pagaidiet, līdz pirmā želejas kārta ir pilnībā sastingusi.
Pa to laiku sagatavo pirmo balto kārtu - kopā būs četras, tātad jāizlieto ceturtā daļa produktu. Ceturtdaļu želatīna (10 g) ielej ar ceturtdaļu ūdens (40 ml). Atstāj nostāvēties 5-10 minūtes, līdz želatīns uzbriest.
Kamēr želatīns sarec, nelielā katliņā ielej ceturtdaļu saldinātā iebiezinātā piena (100 g) un ceturto daļu piena (150 ml). Karsē uz vidējas uguns, līdz tas ir karsts, bet ne vārās. Ļauj kādu minūti atdzist, tad vēl karstam piena maisījumam pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa, līdz tas pilnībā izšķīdis. Atstāj istabas temperatūrā, līdz baltā kārta ir pilnībā atdzisusi (bet vēl nav sastingusi) un tikai tad pārlej ar pirmo jau sastingušo želejas kārtu. Liek ledusskapī un tur, līdz kārta pilnībā sastingst.
Tādā pašā veidā izklājiet visas krāsainās un baltās želejas kārtas. Pats galvenais, (1) lai slāņi būtu vienmērīgi, atcerieties izmantot tikai vienu glāzi sagatavotās krāsainās želejas, un (2) vienmēr pagaidiet, līdz želeja ir pilnībā sastingusi ledusskapī, pirms lej virsū nākamo atdzesēto želejas kārtu. Ja sastingušajai kārtai uzlej vēl siltu želeju, tā ļoti viegli izkausēs jau sasalušo kārtu un tās sajaucas, nebūs asu kontrastu starp dažādu krāsu kārtām.
Kad visas kārtas sastingušas, satveriet pie pārtikas plēves malas un uzmanīgi izņemiet želeju no trauka. Sagriež nelielos kvadrātiņos (piemēram, apmēram 2,5x2,5 cm izmērā) un pasniedz. Želeju var arī sasaldēt apaļā veidnē un pasniegt kā kūku.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti