Cepumus sasmalcina smalkās drumstalās. Sajauc ar izkausētu sviestu un vaniļas ekstraktu. Jums vajadzētu iegūt lipīgu masu. Ar to vienmērīgi izklāj cepamās formas apakšu, ar plaukstām
piespiež, lai veidojas stingra pamatne.
Želatīnu liek mazā bļodiņā, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5-10 minūtēm, līdz tas uzbriest.
Sakuļ krēmsieru, saldo krējumu, cukuru un vaniļas ekstraktu līdz vindabīgai un gaisīgai masai. Iemaisa citronu sulu. Atliek malā.
Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu līdz stingrām putām. Atlikt malā.
Uzbriedināto želatīnu izšķīdina virs tvaika vannas (nevāra, jo tad želatīns nesacietēs!). Nedaudz atdzesējiet un lēnā strūklā ielejiet krēmsiera masā, lai želatīns sadalītos pēc iespējas vienmērīgāk. Lēnām, vieglām kustībām iecilā putoto krējumu.
Sagatavoto krēmu lej uz kūkas pamatnes. Izlīdziniet virsmu. Liek ledusskapī uz nakti, līdz kūka ir pilnībā sastingusi.
Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar svaigām ogām, piparmētru lapiņām, var apbērt ar sauju sadrupinātu cepumu.
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas